בעוד יותר צרכנים מגלים מחדש את היתרונות התזונתיים של לחם, הדרישה לשקיפות, פשטות ואותנטיות גוברת. כתוצאה מכך, תוויות לחם הן לעתים קרובות יותר ויותר תוויות נקיות. הצרכנים מחפשים גם יותר דגנים וזרעים לשיפור הערך התזונתי. אבל הם רוצים ללכת מעבר לזה. 'לחם עם מחמצת' הפך ללחם מועדף במהלך משבר הקורונה, מכיוון שהפך לחלק מתזונה בריאה יותר - השלישי אחרי 'לחם עשיר בסיבים' ו'לחמים מועשרים בדגנים ' ומועדף על פני לחם עשיר בחלבון, דל במלח "ולחם" ללא גלוטן. זה מעודד יותר ויותר אופים לחשוב מחדש על האופן בו הם מכינים את הלחם שלהם ועל האופן שבו הוא מותסס.
יותר מבעבר, בריאות היא עושר. עבור צרכנים ברחבי העולם, בריאות וצריכת מזון בריא הפכו לדאגה מרכזית. בסקר שערכה איפסוס באפריל 2020, 28,000 צרכנים נשאלו האם הם יחפשו מוצרים בריאים וקיימים יותר לאחר סיום המשבר. ברחבי העולם, 79% השיבו בחיוב.
בשל אוכלוסיית העולם ההולכת וגדלה, גם הביקוש העולמי לחלבון גדל. ומכיוון שהמקור המסורתי מהחי לא נחשב כמקור בר קיימא, יש צורך דחוף במקורות חלבון בר קיימא חדשים. לכן צדדים שונים לאורך שרשרת הערך, כולל Puratos, חברו לפרויקט EIT Food FUTUREPROTEIN בכדי לנתח את אתגר החלבון מנקודות מבט שונות. מהם האתגרים, המחסומים והאילוצים העיקריים, ומהן ההזדמנויות? צורך מוגבר בחלבונים אלטרנטיביים