מזה שנים מבצעת Puratos מחקר מעמיק לגבי האופן בו אנשים ברחבי העולם חווים את הטעם של מוצרים מוגמרים, ובייחוד לחם. על מנת לקבל תובנות רבות יותר בנושא טעם הלחם וההתססה, פתחנו את המרכז לטעם הלחם.
המרכז לטעם הלחם, הממוקם בסנקט ויט, בלגיה, משלב בין המומחיות שלנו בטעמים, התססה וזיווג בין מיני לחמים על מנת להדגים כיצד השילוב בין טעמים שונים משפיע על הטעם והמרקם הסופיים של הלחם.
אנו רוצים להיות מקום הייחוס שבו מתאספים תעשיית האפייה, מדענים ועובדי Puratos כדי להתנסות ולהחליף שיטות עבודה מומלצות בהיבטים השונים של יצירת טעמים ותסיסה. המטרה שלנו היא לעבוד יחד כדי לייצר ידע תוך יצירת מוצרים מוגמרים עם טעם מעבר לכל דמיון.
שום דבר לא מדגים את המחויבות שלנו להכנת לחם יותר מאשר ספריית המחמצות של פוראטוס. ספריית המחמצות, הממוקמת במרכז לטעם הלחם, שמה לה למטרה לשמור על המגוון הביולוגי של המחמצות ולשמור על מורשת המחמצת וידע האפייה, והיא הראשונה מסוגה בעולם.
הרעיון פשוט אבל חשוב. אם אופה רוצה לאחסן בבטחה דוגמית מחמצת, הוא או היא יכולים להביא אותה לספרייה, שם ננתח את התוכן ונזהה את ההרכב והמרכיבים המדויקים שלו. בטוח בספרייה, ניתן לשמור את המדגם בחיים ולתחזק אותו במשך שנים רבות.